8 Eylül 2013 Pazar

En İyi İlaç: Gülmek



Doğal Sesler : Gülme

Gülmenin en iyi ilaç olduğunu hepimiz biliriz. Gülmek immünoglobin denilen bir antikoru serbest bırakarak bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyonu düşürür, kalbe ve ciğerlere ve diğer hayati organlara masaj yapar, sinirleri uyarır, bedenin oksijen kullanma kapasitesini geliştirir, gerginlik ve bunalımı azaltır. Gülmek bu kadar faydalı olduğundan piyasada kahkaha kasetleri satılıyor. İçimizden birinin bolca gülmeye başlaması yanındakileri de nedensizce güldürür, çünkü gülme bulaşıcıdır. Keşke sık sık kahkaha ile gülebilsek. En çok çocuklar gülüyor, günde 300 kere, sonra gençler günde 47 kere. Siz günde kaç kere gülüyorsunuz?

Gülmenin anahtarı H sesindedir. Çeşitli sesli harflerle gülme sıklığında birçok farklılık olmasına rağmen öncü H harfidir. Gülmenin nasıl seslendirildiği de iyileştirici özelliklerini etkiler. Eğer çok şiddetli ve uzun süre gülersek karın kaslarımız ağrımaya başlar. Çünkü nefese bağlı güçlü bir H sesi çıkarmak için karın kaslarımızı kullanırız. Nefesimizi vücudumuzun üst tarafına yönlendirdiğimizde, esas arındırıcı H sesi olur.Böylece sesin yolu boyunca salgı bezlerimizi ve onlara bağlı şakralarımızı da enerjilendirir.

Temel gülme çalışması nefesle çıkarılan H sesi ile bedenin çeşitli bölgelerine yönlendirilmiş 5 farklı sesli harf ile birleştirerek uygulanır. Gülmenin ritmi genellikle sabittir, fakat doğal olarak attığımız kahkahalarda olduğu gibi istediğimiz herhangi bir ritmi deneyebiliriz.



Gülme için hazırlık egzersizleri:

1-Ayaklarımızı omuz genişliğinde açarak ayakta duralım.

2-Ellerimizi belimizin iki yanına koyalım.

3-Ağzımızdan hızlı ve derin bir nefes alalım, karnımız şişsin ve nefesimizi verirken 5 kere HAH sesi çıkaralım. (Her HAH sesinde karın kaslarımız kasılır.)

4-Tüm nefesi boşalttığımızda aynı şekilde derin bir nefes alarak uygulamayı tekrarlayalım.

Eğer güçlü bir şekilde uygularsak bedenimizin üst kısmı ısınır. Hatta başımızın içinde bir şeylerin yandığını bile hissedebiliriz. Bu, gülmenin hayati bir enerji olduğunun kanıtıdır. Bu egzersiz aynı zamanda hafif baş dönmesi yapabilir. Bu durum da dinlenelim. Böylece gülmenin etkilerini anlamış oluruz.

5 GÜLME SESİ

1- HAH sesini kök şakranıza (kasıklarınıza) ve lumbar (bel) bölgenize yönlendirin. Derin ve rahat bir şekilde ağzınız olabildiğince açık olmalı.

2- HOH sesini karın boşluğuna yönlendirin. Sesiniz mümkün olduğunca yüksek, cesur, azimli olsun.

3- HÂH sesini (1 no.lu hah’taki A’dan daha ince) kalbinizden yükseltin. Yumuşak, yürek dolusu,sıcak ve gür olsun.

4- HEH sesini boğaz bölgesini titreştirerek çıkarın, boğuk olmasın, hafif bir de nefes katarak olumlu ve neşeli olsun.

5- Hİİİ sesini baş bölgesinden yükseltin. İİİ sesi alın ve taç şakraları ile ilgilidir. Ani enerji desteği veren yüksek etkili bir sestir. Beyne uyarıcı titreşimler gönderir.

Bahsi geçen bu 5 ses en çok kullanılandır. Aslında herkesin kendine özgü gülme sesi vardır. Bedenimiz, ruhumuzun ve zihnimizin temizlenmesi için bize en uygun gülme şeklini bilir. Dudaklarımızı sıkmadan, kahkaha atmak istediğimizde rahatça atmalıyız. Bu arada, anne babalarımızın, mahallemizin ''iyi kızlar yüksek sesle ve çok fazla gülmez ya da erkek adam fazla gülmez'' demelerini sakın duymayalım. Kahkahalarımız kontrol dışında devam etse bile kıkırdayıp gülmeliyiz. Gerçektende sınırlar dahilinde bu tarz kıkırdamalar iyiye işarettir ve bize keyif veren SERBEST AKIŞLI ENERJİ için bir kanal açtığımızı gösterir.



Ritmik gülme çalışması uygularken bedeninizi her yönde titretin, başınızı ve boynunuzu tamamen serbest bırakın. Hiç bir kısıtlamaya gerek duymadan yapılacak en kestirme rahatlama uygulaması budur.

1- HAH sesi ile ellerinizi kalçanızın etrafında sallayın.

2- HOH sesi ile ellerinizi karnınızın etrafında büyük daireler çizecek şekilde hareket ettirin.

3- HAH sesi ile enerji kalbinizin, fizik kalbinizden taştığını hayal edin. Bu kalbi avuçlarınızın içine alın ve hoplatın.

4- HEH sesi ile başınızı yukarı kaldırın, ellerinizi boynunuzun bir kaç santim uzağında tutup hafifçe sallayın.

5- Hİİİ sesi ile avuçlarınızı başınızın üzerine koyun ve dairesel hareketler yapın.

Gülme sesleri ile çalışırken rahat olun. Hepsini birden yapmanız gerekmez, bir ikisini seçerek yapın. Üç dakikadan fazla olmasın. Aralarda bir dakika mola verin. Tüm işlem için iki dakika gülme, iki dakika mola olmak üzere yirmi dakikadan fazla sürmemelidir.





İnsan Sesinin İyileştirici Gücü / James D'Angelo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder