13 Kasım 2013 Çarşamba

İlahi Rehberlik - Doreen Virtue



Birçok insan içsel rehberlik almanın sadece özel yetenekleri olan sınırlı sayıda insanlara ait olduğunu düşünür.

Sezgi ya da içsel rehberlik almak belli kişilere ait bir yetenek değil, çoğumuzun geliştirebileceği zaten bizde varolan içimizdeki bilgelikle bağlantı kurmanın yoludur.

Birçoğumuz aslında “İlahi Rehberliği” değişik yollardan alıyor ve bunun farkında olmuyoruz.

İlahi Rehberliği almamızın önündeki en büyük engeller korkularımız, egomuz ve önyargılarımız.

Bu konuyu açmadan önce “İlahi Rehberlik” almanın değişik yollarını kısaca anlatmak istiyorum. Belki size yabancı gelmeyen, farkında olmadan aldığınız bir yöntemi bunların içinde bulabilirsiniz:

l. DURU GÖRÜ:

İlahi Rehberliği duru görü şeklinde alanlar “Vizyon” görenlerdir. Gözleriniz kapalı ya da açıkken aniden beliren görüntülerdir.

Bir konu ya da almak istediğiniz bir cevap ile ilgili yoğunlaştığınızda, bazen de kendiliğinden beliren görüntülerle gelecek potansiyelle ilgili mesajlar alabilirsiniz.

2. DURU İŞİTİ:

İlahi Rehberliği duru işiti şeklinde alanlar ise rehberlerinin ilettiklerini kendi iç sesleri gibi algılarlar.

3. DURU HİSSEDİŞ:

İlahi Rehberliği hissetme şeklinde alanlar olayların gidişatını ve sonucunu sezgisel olarak bilirler.

4. DURU BİLİŞ:

Bir sorunun cevabını kendileri de nasıl cevapladıklarını bilmeden aniden bilme halidir. Burada sorunun cevabının zihinden ya da kalpten geldiğinin ayırımına varabilmek önemlidir.

5. RÜYALAR:

İlahi Rehberliği rüyalar yoluyla almak en sıkça görülenidir. Hemen herkesin başına bir ya da birden fazla gelmiştir.

Yalnız rüyalarda kendi aralarında ayrıldıkları için haberci rüyayı farketmemiz ve ona göre yorumlamamız gerekir.

Rüyalar apayrı bir konu olduğundan bir sonraki yazımda bu konuyu sizlerle paylaşacağım.

ÜÇÜNCÜ GÖZ

Sizin de bu 5 yoldan biriyle ya da birkaçı ile ilgili deneyimleriniz olmuşsa üçüncü gözünüzü açma zamanınız gelmiş olabilir.

Üçüncü göz iki gözünüzün tam ortasında bulunan Reiki’de altıncı çakra dediğimiz bölgedir. Bu çakra durugörü ile bağlantılıdır ve lacivert, çivit mavi renktedir.

Üçüncü gözünüzü açmakla yaşamınızda yukarıdaki İlahi Rehberlik yöntemlerinden birini geliştirebilir ve geleceğinizle ilgili yol ayrımına geldiğiniz zamanlarda rehberlik alarak doğru kararlar alabilirsiniz.

Üçüncü gözünüzü açmakla ilgili meditasyonlarınıza başlamadan önce gerçekten içinizdeki niyetin ne olduğuna bakın.

Bu niyet içinizin ışığından sevgiye dayalı bir niyetse yönteminiz ne olursa olsun mutlaka sonunda açılacaktır.

Ama bu niyet zihninizden ve egonuzundan geliyorsa bu önünüzdeki en büyük engellerden biridir.

Olumlu sevgiye dayalı ve zorlamadan yaptığınız meditasyonlar mutlaka sonuç getirecektir.

Meditasyondan önce İlahi İletişime başlamak için küçük bir dua örneği vereceğim;

Bu duanın ardından meditasyona geçebilirsiniz:

Sevgili Tanrım,
Senin rehberliğini işitmemi ve senin sevgini hissetmemi engelleyen bütün korkularımdan, endişelerimden, ön yargılarımdan ve egomdan kurtulmak istiyorum. Lütfen senin sevincini ve seninle bütünleşmemi önleyen her türlü engeli ortadan kaldırmama yardım et.
Teşekkür ederim. Amin.


ÜÇÜNCÜ GÖZÜNÜZÜ AÇMAK İÇİN MEDİTASYON


1. Rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda oturarak yada yatar durumda yapabilirsiniz.
2. Çevrenizle her türlü iletişimi koparın. Telefonunuzu kapatın.
3. Üzerinizde ince ve baskı yapmayacak, bedeninizi size hatırlatmayacak giysiler olsun.
4. Meditasyon öncesi alkol ve çok kafein almayın.
5. Vücudunuzu iyice gevşetin, gözlerinizi kapayın ve odanızın altın rengi bir ışıkla dolduğunu hayal edin. Bu ışık altın rengi auraya sahip meleklerden gelmektedir. Bu ışığı birkaç kere derin bir biçimde içinize çekin ve ciğerlerinizi bu ışıkla doldurun. İçinize mümkün olduğunca çok ışık çekip yavaş yavaş dışarı verin. Her nefes alıp verişinizde bedeninizin iyice gevşediğini hissedin.
6. Şimdi dikkatinizi iki gözünüzün ortasına yoğunlaştırın. Gözlerinizin arasında başka bir gözün varlığını hissedin. Bu sizin “Üçüncü Gözünüz”; gerçek benliğinizin gözüdür. Bütün dikkatinizi iki gözünüzün ortasına vererek üçüncü gözünüzün kapağının açık mı, kısmen açık mı ya da tamamen kapalı mı olduğunu görün ya da hissedin.
7. Bunları yaparken iki gözünüzün ortasında sıcaklık, karıncalanma ve baskı hissedebilirsiniz.
8. Eğer göz kapağınız açık değilse, altın ışıktan çok derin bir nefes çekin. Bu ışığı başınızın içine getirin. Şimdi nefesiniz ve niyetinizle, bu ışığı üçüncü gözünüzden geçirip odaya verin. Nefes alıp vererek altın ışığı üçüncü gözünüzden dışarı yollamayı sürdürün.
9. Üçüncü gözünüzü temizlerken ruhsal görünüzü engelleyebilecek her türlü düşüncenizi ve korkularınızı da bırakmayı dileyin ve meleklerden yardım isteyin.
10. Kesin bir karar ve niyetle üçüncü gözünüzün kapağını açın. Bunu çok zorlamadan yapın. Onun açıldığını gördüğünüzde hep böyle açık kalmasına izin verin.
11. Ruhsal görünüzü temizlemenize yardımcı oldukları için Tanrı’ya ve Meleklere teşekkür edin.
******************************************
ÜÇÜNCÜ GÖZ İÇİN MEDİTASYON
1. rahatsız edilmeyeceğiniz bir odada rahat bir yer bulup oturun.telefonun zilini kapatın

2.odanın güzel altın rengi,metalik bir ışıkla doldugunu hayal edin. Bu güzel ışık altın rengi aura ya sahip meleklerden gelmektedir.bu ışıgı bir kaçkez derin bir biçimde içinize çekip ciğerlerinizi bununla doldurun.ışıgı içinize çekerken bedeninizin yenilendiğini ve gevşediğini hissedin.içinize mümkün oldugunca çok ışık çekin ve sonra onu yavaşça dışarı verin

3.şimdi dikkatinizi iki gözünüzün arasındaki alana toplayın. Önünüzde,gözlerinizin arasında bir başka göz görün ya da hissedin.bu sizin üçüncü gözünüzdür.bu gerçek beliğinizin gözüdür.tüm yaşam tarihinizi kaydeden,ve siz öbür tarafa geçtiğinizde yaşamınızın bir özetini gösterecek olan gözünüzdür. Üçüncü gözünüzün kapağının açıkmı,kısmen açık mı,yoksa tamamen kapalı mı oldugunu görün yada hissedin.eğer göz kapağı açık değilse,altın ışıktan çok derin bir nefes çekin.bu ışığı başınızın içine getirin.şimdi nefesiniz ve niyetinizle,bu ışığı üçüncü gözünüzden geçirerek odaya verin.o ,içinden geçen temizleyici ışığa karşılık verirken üçüncü göz bölgenizde hafif bir baskı hissedebilirsiniz.nefes alıp vererek altın ışığı üçüncü gözünüzden dışarı yollamayı sürdürün

4.üçüncü gözünüzü temizlerken,ruhsal görünüzü engelleyebilecek her türlü düşünceyi de salıverebilirsiniz. Melekler sınırlayıcı inançları temizlemeniz için size yardıma hazır bir biçimde beklemektedirler.yapmanız gereken tek şey bu inançları temizlemeyi istemektir.onlar tüm işi sizin için yapacaklardır. Birkaç derin nefesle birlikte,gerçeği ya da geleceğinizi görme konusunda barındırdıgınız korkuları melekleriniz bırakmayı isteyin.meleklerinize,onları görme konusunda barındırdıgınız korkuları bırakmayı isteyin.onlara,ruhsal görünüzü yeniden uyandırmanızın sonucunda eleştirilme,baskı ya da zarar görme korkunuzu bırakmayı isteyin.kendiniz dahil,herhangi bir zamanda ve yerde ruhsal görüye sahip oldugunuz için size zarar vermiş olanları bağışlamayı isteyin

5.kesin bir karar ve niyetle,üçüncü gözünüzün kapağını açın. Kütfen bunun için çok zorlamayın ya da çabalamayın.sadece onu açmaya karar verin.onun yapmaya karar verdiğiniz herhangi bir bedensel hareket kadar doğal ve kolay bir biçimde açılmasına izin verin.onun açıldıgını gçrdüğünüzde hep böyle açık kalmasına karar verin.onu istediğiniz zaman da kapayabileceğini bilin

6.ruhsal görünüzü doğru haline dönüşecek şekilde temizlemenize yardımcı oldukları için meleklere teşekkür edin




*SES TONLAMASI ÜÇÜNCÜ GÖZÜNÜZÜ AÇAR


Aynı zamanda “monoton bir nağme okumak” olarak da bilinen “tonlama” hızla durugörü yaratan başka bir yöntemdir.kadim mısırda,insarlar Thebes ‘in güneş tanrısının ismi olan “amon” ya da “amen” i tonlarlardı.amon ya da amen in ona bakan herkese gelecegin vizyonlarını getireceği söylenirdi.bu yüzden “amen” bazen durugörü uyandırıcı bir söz olarak tonlanır.ancak mısırlı yüksek rahipler verahibeler ,durugörünün bir putperest tanrının armaganı olmadıgını ,üçüncü gözden kaynaklanan dogal bir nitelik oldugunu bilirlerdi.mısırlılar “amen” sözcüğünün titreşimlerinin üçüncü gözü açtıgı sonucuna varmışlardı.bununla birlikte mısırlılar “aum” un üçüncü gözü açmak için “amen”den daha güçlü bir sözcük oldugunu keşfetmişlerdi


Yüksek rahipler ve rahibeler öğrencilerine “aum”un üç hecesinide ahh-uuuu-mmm olarak dikkatle telaffuz etmelerini öğretirlerdi.bu kadim sesleri tonlayarak sizde üçüncü göz bölgenizde titreşimler hissedebilirsiniz.onu hemen şimdi sessizce ya da yüksek sesle okumaya çalışın.her iki şekilde de ,her bir hecenin iki gözünüzün arasındaki alanı nasıl titreştirdiğini farkedeceksiniz.hatta bu esnada bir baskı ya da baş ağrısı gibi acı verici bir his de duyabilirsiniz,endilenmeyin.bu duyumlar sadece üçüncü göz kapağınızın bir süredir kullanılmayan paslanmış bir kapı gibi oldugunu gösterir


Eğer aum u her sabah ve her gece yatmadan önce yedişer kere okursanız ,bir hafta içinde ilahi rehberliğin berrak görsel simgelerini almaya başlarsınız.sadece hala ruhsal görü hakkında korkularınız varsa durugörü gerçekleşmeyebilir



Ruhsal görü alıştırması


1.yakınınızdaki bir nesneye bakın. Bu nesnenin ayrıntılarını oyuz sniye kadar inceleyin.

2.sonra gözlerinizi kapayın ve bu nesneyi zihin gözünüzle inceleyin. Zihninizden bu görüntünün parlaklığını,ayrıntısını ve büyüklüğünü arttırmasını isteyin.bu nesneyi zihninizde evirip çevirin ve ona farklı açılardan bakın.bu alıştırmayı günde iki kez yapın, o zaman görüşünüzün keskinliği muazzam ölçüde artacaktır.

3.ziyaret ettiğiniz yerlerin fiziksel çevrelerine dikkat etmeye başlayın.sıradan görüntülere dikkat etmye başladıgnızda çok geçmeden çevrenizdeki görsel sunuların zenginliğini ve çeşitliliğini farkedeceksiniz.bakkaldaki tezgahtarın yüz ifadeleri,otel lobisindeki koltugun kumaşının rengi ve dokusu, yerel çiçekçinin papatyalarındaki sarı tonu gibi önemsiz ayrıntılara dikkat ederek görsel ilahi rehberleğinizin ayrıntılarını da daha iyi elde edebilirsiniz



*SEMAVİ ALEM SİZE YARDIM EDECEKTİR


Semavi alem bizim ruhsal görümüzü açmamıza yardım etmek ister.eger ondan yardım istersek,başmelek Rafael ilahi görüşümüzü yeniden uyandırmamıza yardımcı olmaktan özellikle mutluluk duyar.Rafael tüm meleksi şifa çalışmalarını idare eder ve melekler arasında en yüksek şifacıdır.o her türlü fiziksel ve duygusal hastalığı iyileştirebilir.ve
 tüm melek ve başmelekler gibi,aynı anda bir çok insana yardım edebilir.ancak bildiginiz gibi,melekler ve başmelekler,yaşamımızın tehlikeye girdiği durumlar hariç,bizim davetimiz olmadan yaşamımıza müdahale etmezler.özgür irade yasası bizim kendi başımıza herşeyi (hatta acı verici şeyleri) yapma hakkına sahip oldugumuzu ve hiçbir meleğin karkarlarımıza müdahale etmeyeceğini bildirir


Melekler bize yardım etmeye bayılırlar,ama bu evrensel yasa genelde onları saha kenarında durup bizim başımızı derde sokup çıkarmamızı izlemek zrounda bırakır.onlar bizim semavi yardıma açık oldugumuzu gösteren bir işaret beklerler.bir düşünce,bir dua bir yardım feryadıyeterlidir.biz
 her ne zaman onların yardımına açık oldugumuzu göstersek,melekler anında bizim yardımımıza koşarlar.burada bize düşen tek görev yardım istemeyi hatırlamaktır.birçogumuz Tanrı dan ve meleklerden yardım istemek için son ana dek bekleriz



Ruhsal görü alıştırması 2

işte size ruhsal görünüzü açmak için başmelek Rafael im yardımını almanın çok etkili bir yolu:

1.bir kaç derin nefes alıp içinizden “başmelek Rafael, lütfen şimdi bana gel” deyin. Siz daha cümlenizi bitirmeden o yanınızda olacaktır.melekler aynı anda birçok kişiyle birlikte olabilir ve Rafael kendisini yardıma çağıran herkese yardım edebilir

2.içinizden Rafael den sağ elini iki gözünüzün arasındaki alana koymasını isteyin. O elinden üçüncü gözünüze parlak bir şelaleya benzeyen güzelim,zümrüt yeşili bir şifa ışığı aktaracaktır.o,ruhsal görünüzü engelleyen inatçı korkuları temizlemek için size bu şifa enerjisini yollarken o bölgede bir kaıncalanma hissedebilirsiniz.bu ışığı istediğiniz kadar çok içebilirsiniz.

3.ondan sonra lütfen Rafael e bu yardımı için teşekkür etmeyi unutmayın. Sizin sevinciniz ve şükran duygunuz onun beklediği tek karşılıktır



Gelecek günlerde büyük olasılıkla bir çok (kendiliğinden gelen) vizyon göreceksiniz.daha öncade söylediğim gibi,bu vizyonları günlüğünüze kaydetmeniz çok yararlı olur.bu şekide,onların ne kadar doğru oldugunu görebilir,ve ayrıca kişisel sembolijinizin şifresini çözmenize yardımcı olacak kapıları aralayabilirsiniz


Melekler size bu konuda son bir öneride bulunmamı istiyorlar: lütfen vizyon almak için çok aşırı zorlamayın.her ne zaman kendimizi zorlarsak ya da fazla çabalarsak ego ‘muzu kullanıyor oluruz.ego,gerçek ilahi rehberliğin anti-tezidir.semavi alemden düzenli bir iletişim akışı almanın kuralı kolayca yapmaktır.bizin ilahi yardımı zorlamamız gerekmez.zorlama, Tanrı nın bizim için olmadıgı inancından kaynaklanır.oysa durum bunun tam tersidir.bizim yalnızca yardım isteyip,sonra da gelen vizyonları farketmemiz gerekir

*******************************
Kulak Çakralarını Temizleme Yöntemi

1.İki-üç kez çok derin nefes alın...

2.Kulaklarınızın hemen içinde birer menekşe-kırmızı disk imgeleyerek kulak çakralarınızı gözünüzde canlandırın ya da hissedin...Bu disklerin içe ve ukarı doğru,otuz derecelik bir açıda bulunduklarını görün ya da hissedin...

3.Derin bir nefes daha alarak parlak beyaz bir ışığın kulak çakralarınızın içini temizlediğini imgeleyin..Onları aynı anda ya da sırayla temizleyebilirsiniz...

4.Beyaz ışık çakraları içeiden ovalayarak temizlerken,içinizden meleklerinizden başınızı kuşatmalarını isteyin..Sonra meleklerin kulak çakralarınızda bulunan tüm acı verci anıları alıp götürmelerine izin verin.Sizin onlara yardım etmeniz gerekmez sadece yardım edilmeyi isteyin yeter.Aslında bizim çabalarımız çoğunlukla onların yolunu kestiğinden melekler sizin onlara yardım etmeye çalışmamanızı tercih ederler...Onun yerine,onlar sizin Tanrı'nın sesini işitmenizi engelleyen eski duyguları,düşünceleri ve anıları temizlerken,sadce meleklerin şifalandırıcı gücüne açık olun...

5.Meleklerden ilahi rehberliği işitmekle ilgili her türlü korkunuzu temizlemelerini isteyin..Buna bir ses tarafından ürkütülme korkusu,Tanrı tarafından kontrol edilme korkusu ya da Tanrı'nın zamanını ya da dikkatini hak etmediğiniz korkusu da dahildir...

6.Derin bir nefes daha alarak,meleklerin kulak çakralarınızı sevgiyle ve çok parlak bir ışıkla aydınlattıklarını görün ya da hissedin..Sonra,yardımlarından ötürü onlara teşekkür edin...


İlahi rehberliği egonuzun sesinden ayırt emenize yardımcı olan tipik özellikleri hatırlayın..Gerçek rehberlik daima olumlu,yüceltici ,tekrarlamalı ve sevecendir..Egonun sesi ise olumsuz ,eleştirelizorlayıcı ve kötümserdir...
*******************************************
YÜKSEK BENLİK

sevecen

güvenli

Doyumlu

Sizi ilahi amacınızı gerçekleştirmeye teşvik eder.

İlgili herkesin kazanmasıyla ilgilenir.

İlişkilerde güvenlidir.

Temiz vicdana sahiptir.

Eylemlerine sevgi rehberlik yapar.

Şimdiki an üzerinde odaklanır.

Tutarlıdır.

Kendinizi sıcak ve korunuyor hissetmenizi sağlar.

Sizi tehlikeye karşı uyarırken bile olumlu bir sese sahiptir.

Cömerttir.

Ayağını sıkı basar.


DÜŞÜK BENLİK


Kıskanç

Güvensiz

Yoksun olduğuna inanır.

Hayatınızın amacını ertelemenizi ister.

Birinin kazanıp diğerinin kaybettiğine inanır.

Rekabetçidir.

Terk edilmekten korkar.

Suçluluk duyar.

Entrika çevirir ve kurnazca yönlendirir.

Gelecek üzerine odaklanır.

Düşüncesizce hareket eder ve tutarsızdır.

Kendinizi soğuk ve korunmasız hissetmenize yol açar.

Saldırgan ve talepkar bir sese sahiptir.

Açgözlüdür.

Hantal ve beceriksizdir...
*******************************************
Durusezi:
İç güdüler, sezgiler, ve ruhsal duyumlar

Şu ya da bu zamanda birçoğumuz şunları söylemişizdir.
''Bu konuda iyi şeyler hissediyorum.''
''Sezgilerim bana yolumuzu şaşırdığımızı söylüyor''
''Çok büyük bir şeyin olacağını hissediyorum.''
Eğer sizde böyle şeyler hissetmişseniz, bir duru sezi yaşamış, ya da ilahi rehberliği fiziksel hisler ve duygular yoluyla almışsınız demektir.
Hepimiz ruhsal duyulara sahibiz, dolayısıyla herkes bir ölçüde duruseziye sahiptir. Diğer duru yetenekleri olduğu gibi, siz durusezi yeteneğinizide güçlendirebilirsiniz. Bu ilahi rehberlik biçimine uyumlanmak genelde başkalarının hislerine karşı da çok duyarlı olan sezgisel ve empatik kişiler için daha kolaydır.
Duru Sezinin bir çok yüzü:
Durusezi, ilahi rehberliği bize birçok şekilde getirebilir. O şu şekilde tezahür edebilir.
*Olumsuz durumun bir işareti olarak mide, el,çene,sırt, alın kaslarının gerilmesi.
*Yaklaşan sevinç verici bir haberin işareti olarak midede ani bir bulantı.
*Birşey yapmanızı söyleyen bir içgüdü ya da önsezi.
*Bir durumun iyi sonuçlanmayacağını söyleyen bir derinlere gömülme hissi.
*Bir insanın sizi düşündüğünü hissetmeniz, ve daha sonra bunun haberci bir duygu olduğunun ortaya çıkması.
*Size doğru yolda olduğunuzu söyleyen bir sevinç hissi.
*Yaklaşan bir evliliği işaret eden portakal çiçeği kokusu gibi, birden duyulan ve nereden geldiği belli olmayan bir koku.
*Oda ısısında ani bir düşüş hissetmek.
*Başkasının hislerini sanki o sizin kendi duygunuz ya da fiziksel duyumunuzmuş gibi hissetmek.
* Teninizde hafif bir dokunuş ya da hava basıncında bir değişim hissetmek, ki bu size çevrenizde meleklerin olduğunu bildirir.
Ruhsal Hislerinize lütfen güvenin:
Hislerinize uygun davranmak gerçekten önemlidir. Bir çok kişi sezgilerine göre davranmayıp sonra buna pişman olduğu zamanları hatırlayabilir.
Durusezi almak tablonun sadece yarısıdır, sezgilerimize gerçekten güvenip onları izlemek ise diğer yarısını oluşturur.
Güçlü Duygular:
Durusezi geleceği önceden bildirir. Bazen o mevcut durumunuzla ilgisiz görünen ani ve güçlü bir duygu olarak gelir. Ve o duyguya doğru çekildiğinizi hissedersiniz, böylece yönünüzü değiştirir o duyguyu izlemeyi başarırsanız, gerçekten mucizeler yaşamaya başlarsınız, ama o sese tam olarak güvenmeli ve o güveni boşa çıkarmamalısınız.Bazen ona aldırış etmeyiz ve o daha kuvvetli bir seziş olarak geri gelir, onu izlemekte yine bizim seçimimizdir, ama izleyebilirsek bizi asla yarı yolda bırakmaz.
Duygusal Duyarlılık:
Doğal durusezinin daha çok farkına vardıkça, başka insanların duygularına karşıda bir o kadar duyarlı hale geliriz. Bu duyarlılığa genelde empati denir. Empati çok derinden etkileyen ve ilham veren bir deneyim olabilir.
Ruhsal duyularınız açılıp empati yeteneğiniz gelişirken, siz bir odaya girdiğinizde anında o odadaki insanların ruh hallerini ve duygularını hissettiğinizi görebilirsiniz. Yıllardır birlikte olan ya da aralarında güçlü bir duygusal bağ bulunan çiftler birbirlerinden çok uzakta bulunsalar bile hislerini algıladıklarını bildirmişlerdir. Arkadaşlarınız, aileniz, hatta yabancı insanlar sıkıntıda olduklarında bunu hissedebilir, ve tam sizin yardımınıza ihtiyaçları olduğu anda onları arama dürtüsü duyabilirsiniz.
Durusezerler başkalarının duyularına karşı çok duyarlıdırlar. Bu yüzden onlar kalabalıktan pek hoşlanmazlar, çünkü hissettikleri yoğun enerji onları çok bunaltabilir.
Birincisi, melekler ilişki kurduğunuz kişiye karşı sevecen bir tutum içinde olmanın önemini vurgularlar. Onları size muhtaç ya da bağımlı olarak görmekten kaçının.
Onun yerine şu onaylamayı yaparak, konuştuğunuz herkes hakkındaki ruhsal gerçeğe sahip çıkın: Bu insan, benim gibi, Tanrı'nın kutsal bir çocuğudur. Ben bu insanı hasta, zayıf düşmüş, bağımlı olarak görmüyorum. Böyle görmek her ikimizede zarar verir, çünkü o zamanda olumsuz nitelemeden olumsuz realite yaratırız. Onun yerine ben Tanrı'nın herkesi eşit biçimde mükemmel yarattığını görüyorum. Bu mükemmeliği görerek karşımdaki insanın da kendi Tanrısallığını eylem içinde görüp deneyimlemesine yardım ediyorum.
Melekler olumsuz durumlarda size yardım edeceklerini söylerler. Onlar size, sizi bilinçleri egoya dayalı insanlardan uzaklaştıracak şekilde yol gösterirler. Melekler ayrıca durusezerlerin kendilerini doğayla kuşatmaları gerektiğini de söylerler.
Onlar durusezerlere aktarmam için bana bu konuda şunları söylemişlerdir. Biz sizi başkalarının acılarını massetmekten korumaya çalışırız. Size, sizi sevinç ve kahkahadan yoksun bırakacak her türlü durumu aşmanız için yol gösteririz.
Size ayrıca Tabiat Ananın elini tutmanızı öğütleriz. Onun bitkileri ve çiçekleri karanlığı hücreleri ve kökleriyle çekip alarak sizi içsel fırtınalardan koruyabilir. Dolayısıyla karanlığı varlığınıza davet ettiğinizde, bitkilerin arasındaki doğa meleklerinden aranızda durup enerjinizin karanlığı massetmesini önlemelerini isteyin.
Bitkiler ve hayvanlar yanınızda durup ışıktan gelmeyen herşeyi masseden altın koruyucu meleklerinizdir. Onların acı çekeceğini asla düşünmeyin onlar sizin yuvaya dönüş çabalarınızı desteklemek için kutsal bir amaçla gönderilmiş ışık vasıtalarıdır.Bitkiler ve hayvanlar Tanrı'nın ebedi sevgisinin ışığında durmayı bilir, ve kendilerinide karanlıktan böyle korurlar.
******************************************
İlahi Rehberliği İşitme Korkusunu Bırakmak

Korku, bir insanın Tanrı’nın sesini kolayca işitememesinin başlıca nedenidir. Tanrı, bizim içimiz de dahil olmak üzere her yerdedir. Bu yüzden uzaktan gelen bir sesi işitmek için kendimizi zorlamak zorunda değiliz. Tanrı’nın sesi bizi kuşatıp sarar. Yaradanımız bizimle sürekli olarak konuşur ve O’nun sesi bizim içimizden ve dışımızdan her yerden yankılanır. İlahi rehberliği işitmememizin asıl nedeni onu işitmekten korkmamızdır.

Tanrı’nın sesini işitme korkusu, kontrol edilme korkusundan kaynaklanabilir. Eğer siz Tanrı’nın hayatınızın idaresini ele geçireceği ya da sizi istemediğiniz şeyleri yapmaya zorlayacağı konusunda endişeleniyorsanız, ilk ağızda O’nun sesini duymayarak buna direnebilirsiniz. Ya da siz Tanrı’nın rehberliğinin hayatınızı daha kötüleştireceğinden korkuyor olabilirsiniz.

Ben de bu korkularla boğuştum. Her ne zaman bilerek Tanrı’nın rehberliğini duymazdan gelsem, kendimi bir otoriteye karşı gelen cüretkâr bir genç gibi hissettiğimi hatırlarım. Ben, bu beni mutluluğa götürecek olsa bile, bana ne yapacağımın söylenmesini istemezdim! Tanrı’nın beni zevk aldığım maddi şeylerden vazgeçirmeye zorlayacağından korktuğumu da hatırlarım. Tanrı’nın bizim “beşeri” zevklerden ve estetikten yoksun bir yaşam sürmemizi istediğini düşünürdüm. Sadece ego’nun bizim sefil ve kısır bir yaşam sürmemizi isteyebileceğini anlamam uzun bir zaman aldı. Tanrı’nın isteği gerçek benliğimizin isteğiyle aynıdır: mükemmel bir huzur ve mutluluk. Birçok müşterim ve öğrencim aldığı dini eğitim yüzünden Tanrı’nın günahlarını cezalandıracağından korkar. Onlar kötü haberler duyacaklarını varsaydıklarından ilahi rehberliği işitmekten kaçınırlar. Okul müdürünün odasına çağrılma korkusu gibi, algıladıkları yanlış işlerden kaynaklanan suçluluk duygusu Tanrı’nın onları azarlayacağı ya da cezalandıracağı korkusunu yaratır. Ancak, bu korku sadece projeksiyondan (dışa yansıtmadan) kaynaklanır. Ego intikamcı olduğundan, ama bunu kabul etmek istemediğinden, o bu özelliği Tanrı dahil herkeste görür. Oysa Tanrı bizim hatalarımızı düzeltmemizi ister, onlardan ötürü cezalandırılmamızı değil. Biz Tanrı ile bir olduğumuza göre, O neden Kendisini cezalandırmak istesin ki?

Ben müşterilerime ilahi rehberliğin onları sevince, başkalarına hizmete, şefkate ve sevgiye götürdüğünü hatırlatarak bu rehberliği işitmenin doğruluğu konusunda rahatlamalarına yardımcı olurum. Bunlar “şeytan”ın değil, Tanrı’nın nitelikleridir. Sadece ego’nun rehberliği depresyon, yargılar ve bağımlılıklar gibi “kötü” sonuçlar yaratır.

Bazen de hak etmeme duygusu ilahi rehberliği işitmemizi engeller. Eğer biz daha mutluluk verici bir işi, daha sağlıklı bir aşk yaşamını ya da daha sağlıklı bir bedeni hak etmediğimizi düşünüyorsak, o zaman bu yönde aldığımız tüm rehberliğe korkuyla bakarız. Düş kırıklığına uğrama ya da kazandığımız şeyleri yitirme korkusuyla, hayatımızın daha iyi olabileceğini umut etmekten bile korkarız.

Eğer size yardım etmesine izin verirseniz, semavi âlem bu korkuları ortadan kaldırabilir. Sadece birkaç derin nefes alın ve onun ilahi rehberliği işitmenizi engelleyen korkulardan kurtulmanıza yardım etmesini isteyin. Resmi bir davette bulunmanız ya da dua etmeniz gerekmez, sadece bu korkulardan kurtulmayı içtenlikle isteyin yeter. Korkulardan kurtulmak için ilahi yardım isterken, Tanrı ve meleklerin sizi kuşattıklarını hissedecek ve bileceksiniz. Kendinizi semavi âlemden gelen yardıma açtığınızda, herhangi bir karanlık düşünce ya da duyguyu ışıkla aydınlatmaktan gelen ferahlığın keyfini yaşacaksınız.



Kulak Çakralarınızı Nasıl Temizleyebilirsiniz


Tıpkı durugörü gibi, duruişiti de onunla ilişkili çakraları temizlediğimizde gelişir. Kulak çakraları başın içinde, sağ ve sol kulakların yakınındadır. Onlar başın ortasına, içeri doğru otuz derecelik bir açıda bulunur ve enerji frekansları –durugörü yoluyla- menekşe kırmızı olarak görünür.

Kulak çakrasını tıkayan başlıca şey duymuş olduğunuz sözlerden kaynaklanan korku ya da öfkeyi barındırmanızdır. Sözlü saldırılarla karşılaşmış insanlar da kulak çakralarında korku ya da içerleme gibi duygulardan kaynaklanan engelleri barındırırlar. Bu karanlık duygular çakralara yerleşerek bizim bu incitici sözleri zihnimizden tekrar tekrar geçirmemizi beklerler. Biz bu eski duyguları bırakarak kulak çakralarımızı temizleyebilir, böylece “berrak işitişe” izin verebiliriz.

Hemen her hafta sonu seminerlerimde, dinleyicilere kulak çakralarını temizlemek için aşağıda yer alan yöntemi uygulatırım. Sonra onları ilahi rehberlik istemeye ve yanıtlarını dinlemeye yönlendiririm. İnsanlar daima daha sonra bana gelip, “İlk kez bir meleğin sesini duydum,” ya da “En sonunda bugün Tanrı’nın sesini duymama yardım ettiğiniziçin teşekkür ederim,” derler.



Kulak Çakralarını Temizleme Yöntemi

1. İki-Üç kez çok derin nefes alın.

2. Kulaklarınızın hemen içinde birer menekşe-kırmızı disk imgeleyerek kulak çakralarınızı gözünüzde canlandırın ya da hissedin.. Bu disklerin içe ve yukarı doğru, otuz derecelik bir açıda bulunduklarını görün ya da hissedin.

3. Derin bir nefes daha alarak parlak-beyaz bir ışığın kulak çakralarınızın içini temizlediğini imgeleyin. Onları aynı anda ya da sırayla temizleyebilirsiniz.

4. Beyaz ışık çakralarını içerden ovalayarak temizlerken, içinizden meleklerinizden başınızı kuşatmalarını isteyin. Sonra meleklerin kulak çakralarınızda bulunan tüm acı verici anıları alıp götürmelerine izin verin. Sizin onlara yardım etmeniz gerekmez; sadece yardım edilmeyi isteyin yeter. Aslında, bizim çabalarımız çoğunlukla onların yolunu kestiğinden, melekler sizin onlara yardım etmeye çalışmamanızı tercih ederler. Onun yerine, onlar sizin Tanrı’nın sesini işitmenizi engelleyen eski duyguları, düşünceleri ve anıları temizlerken, sadece meleklerin şifalandırıcı gücüne açık olun.

5. Meleklerden ilahi rehberliği işitmekle ilgili her türlü korkunuzu temizlemelerini isteyin. Buna bir ses tarafından ürkütülme korkusu, Tanrı tarafından kontrol edilme korkusu ya da Tanrı’nın zamanını ya da dikkatini hak etmediğini korkusu dahildir.

6. Derin bir nefes daha alarak, meleklerin kulak çakralarınızı sevgiyle ve çok parlak bir ışıkla aydınlattıklarını görün ya da hissedin. Sonra, yardımlarından ötürü onlara teşekkür edin.

Kulak çakralarınızı temizledikten ve korkularınızdan kurtulduktan sonra, semavi âlemden aldığınız duruişiti mesajlarında belirgin bir artış göreceksiniz. İlahi rehberliği ego’nuzun sesinden ayırt etmenize yardımcı olacak tipik özellikleri hatırlayın. Hatırlayacağınız gibi, gerçek rehberlik daima olumlu, yüceltici, tekrarlamalı ve sevecendir. Ego’nun sesi ise olumsuz, eleştirel, zorlayıcı ve kötümserdir.



Açıklığın Önemi

Çakralarınız temizlendikten sonra ilahi rehberliği işitmenizi önleyebilecek tek bir engel kalır. Bu engel, siz Tanrı’dan hangi yanıtları işitmek istediğinize önceden karar verdiğinizde oraya çıkar. Çoğu kez, semavi âleme bir soru sormamıza karşın, aslında onun yardımını istemeyiz. Onun yerine sadece kendimiz için çoktan seçtiğimiz yanıtı onaylamasını isteriz. Böylece seçici dikkatimizi kullanır ve eğer Tanrı bize farklı bir yanıt verirse, onu hiç duymayız.

Duruişiti bizim arzu ettiğimizin dışındaki bir yanıtı duymaya açık olmayı da içerir. O’nun bizim için istediği şey mükemmel bir sevinç olduğundan, Tanrı’nın yanıtları daima mutlu sonuçlar getirir. Biz hayatımızın senaryosunun ne olması gerektiğiyle ilgili kendi fikirlerimize sahip olduğumuzdan, başlangıçta bu ilahi rehberliğe direnebiliriz.

Örneğin, diyelim ki siz bir meditasyon yapıp Tanrı’ya, “İşimde nasıl daha mutlu olabilirim?” diye sordunuz. İçinizden, siz çaresizlikle, “İşini hemen bırak ve başka bir yerde iş ara,” mesajını duymak istiyorsunuz. Bu ön fikriniz büyük olasılıkla sizin, “Henüz bu işi bırakmanın zamanı değil. İş arkadaşlarını sev ve patronunu bağışla. Önce mevcut iş yerinle barış, ancak ondan sonra başka bir yerde iş aramaya karar ver. Mevcut durumunu şifaya kavuşturarak, bir sonraki fırsata kapı açabilirsin,” diyen gerçek ilahi rehberliği kaçırmanıza neden olacaktır.

Biz Tanrı’ya bir soru sorduğumuzda, O’nun bizimkinden farklı olabilecek yaratıcı çözümlerini duymaya açık olmalıyız. Tanrı tüm-bilgelik, tüm-zekâ ve tüm-yaratıcılık olduğundan, semavi âlemin bizim durumumuzla ilgili persfektifinin bütün tabloyu gören bir yerden geldiğine güvenmek akıllıca olur.

Ben daima Tanrı ve melekleri bizim nerede bulunduğumuzu, çevremizde neyin bulunduğunu ve nereye doğru yöneldiğimizi gören hava trafiği kontrolörleri olarak düşünürüm. İlahi rehberlik istemek bir pilotun kuleyle iletişim kurup bilgi almasına benzer.



Müzik Duruişitiyi Artırır

Evinizde, iş yerinizde ve arabanızda yumuşak bir klasik müzik dinlemek duruişiti deneyimlerinizin frekansını ve yüksekliğini artırır. Bu konuda yapılan bazı çalışmalar yumuşak müziğin gerçekliği kanıtlanabilir telepatik deneyimlerin sayısını artırdığını göstermiştir. ¹Ne ilginçtir ki, ünlü “Hallelujah (Allaha şükür) Korosu”nu yazmasına meleklerin yardım ettiğini söyleyen George Frederick Haldel de dahil olmak üzere birçok klasik besteci spiritüel bir geçmişe sahiptir. “Dört Mevsim Suiti”ni besteleyen Antonio Vivaldi ise kimsesiz çocuklara müzik dersleri veren bir rahipti.

Müzik duruişiti ilahi rehberliği ile sıkı bir bağa sahiptir. Birçok kişi göklerden gelen semavi müziğin sesiyle uyanmıştır. Bu kısa fakat güçlü ve güzel bir müziktir. Belki ölümden dönen birçok kişinin işittiğini bildirdiği müzik de bu semavi âlemin müziğidir. Her durumda, bu bedensiz müzik bir hoşgeldin sesidir ve meleklerin yakınızda bulunduklarını gösteren bir işarettir.

Fiziksel seslere daha çok dikkat ederek ruhsal kulağınızı duruişiti ilahi rehberliğinin daha çok örneğini yakalayacak şekilde uyumlayabilirsiniz. Sizi sürekli olarak kuşatan, geriden gelen sübtil seslere, örneğin konuşmalar ve mekanik sesler gibi insan yapımı seslere ve rüzgarın, kuşların ve yağmurun sesi gibi doğanın seslerine kulak verin. Ayrıca müzikte, alçak perde ve ritm gibi ses kalıplarına dikkat edin. Biz, çoğunlukla, meleklerin seslerini duymadığımız gibi bu sesleri de duymayız. Kulaklarınızı sübtil fiziksel seslere odaklayarak, sübtil meleksi sesleri de daha kolayca duyabilirsiniz.
KAYNAK:ilahi rehberlik-doreen virtue

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder