8 Eylül 2013 Pazar

Reiki ile Hayvanları Tedavi Etmek



Reiki ile Hayvanları Tedavi Etmek

Hayvanlar Reiki'yi çok sever. Tabiî ki özellikle de ev hayvanları; köpekler ve kediler, kobaylar, kuşlar kadar atlar, inekler, tavuklar, koyunlar ve domuzlar.Bir hayvan hasta olduğunda kendisine Reiki verilmesinden çok hoşlanır. Hayvanlar enerjiyi müteşekkir bir şekilde alırlar, ne de olsa onlar "akılları" dolayısıyla engellenmemektedir. Hayvanlar ellerden "özel bir şeylerin" aktığını hemen hissetmektedir!

Bir hayvanı tedavi ettiğinde onun senin ellerine doğru nasıl "döndüğüne" dikkat et. Hayvanlar bizlere çoğu zaman ellerin nereye konmasını istediklerini tam olarak göstermektedir. Bunu gözlemleyebilirsiniz, çünki ellerinizi başka bir yere koymak istediğinizde hayvan öyle bir yatacaktır ki, elleriniz yine bir önceki yere denk gelecektir. Ayrıca Reiki'ye ihtiyaçları olduğu nispette yatarlar. Bu, hayvanın ne kadar hasta olduğuna bağlıdır. 20-30 dakika arasında tedavi verilebilmektedir. Kedilerin enerjiye karşı oldukça hassas olup daha erken kalkıp gitmelerine karşın, köpekler daha uzun bir süre yatmaktadırlar. Ancak bir hayvan çok hasta ise tedavi süresi 1-2 saate kadar çıkabilmektedir. Ne zaman bitmesi gerektiğini hayvanlar anlatmaktadır, ya kaçıp giderler ya da ayağa kalkarlar.

"Maria -Theresa" isimli kedi çok hastaydı. Kedi nezlesine tutulmuş, larenjit olmuş ve şiddetle hırlamaktaydı. Brigitte onu bir saat boyunca tedavi etti. Bunun ardından "gerinip yuvarlanmaya" başladı. Kendisini eskisine nazaran bir hayli iyi hissediyordu. Sahibi bize kedinin ertesi gün tekrar bir iyileşme tepkisi gösterdiğini ve yaklaşık 20 dakika boyunca şiddetle hırladığını anlattı. O an kendisi ona Reiki vermiş ve kedinin krizi 20 dakika içerisinde geçmiş. 24 saat sonra yedi günden beri ilk defa büyük bir iştahla yemiş ve içmiş. Durumu gözle görülür bir şekilde iyiye gitmiş. Bu tip durumlarda hayvanı her gün uzunca bir süre tedavi etmek oldukça avantajlıdır.

Belli bir hastalıkla bağlantı hâlinde olan organları da tedavi etmelisin. Örneğin üşütmede dalağı (bağışıklık sistemi), böbrekleri (dışkılama), karaciğerleri (zehir atımı) ve başı/boynu. Her şey insanda olduğu gibidir. Bir hayvan ameliyat geçirdikten sonra her gün uzun uzun Reiki tedavisi uygulayarak iyileşmesini hızlandırabiliriz.

Reiki'nin etkisi beden, zihin ve ruh üzerinde olduğu için "ruhsal" bir arazı, davranış bozukluğu olan veya kötü muamele görmüş hayvanlarda Reiki uygulamak çok yarar sağlamaktadır. Kötü muamele görmüş olan köpek ve kediler önceleri kendilerini elletmek istemezler. Fakat Reiki akmaya başladığında herhalde Reiki'nin ışınımını hissedip hemen sakinleşirler. Başlangıçta onları okşayabilir ve rahatlatıcı bir şekilde konuşabiliriz. Reiki'yi hissettikleri an kendiliğinden yatıverirler. Reiki veterinerler, hayvan şifacıları, hayvan korumacıları ve hayvan yurtları için iyi bir destek teşkil etmektedir. Özellikle hayvanın hasar görmüş ruhu tekrar iyileşmektedir. Hayvanların tedaviden sonra ona reiki veren yabancının ellerini yaladığı sık görülmüş bir olaydır.

Seminerler sırasında, katılımcılar bize sık sık, hayvanlarının eve döndükten sonra çok farklı davranış şekilleri sergilediğini anlatmaktadır. Örneğin köpekler hakkında, hayrete düştükleri, heyecanla her yeri kokladıkları ve hatta kaçıp gittikleri anlatılmaktadır. Fakat belirli bir süreden sonra geri gelmektedirler ve sevgiye ihtiyaçları vardır ve de neşeden kaplarına sığmaz durumda oldukları da olur. Tam zıt bir davranış şekli göstermeleri mümkündür. Fazla yakınlık göstermeyen bir köpek birdenbire çok sadık ve bağlı olur. Benzer şeyler kediler hakkında da anlatılmaktadır. Reiki inisiyasyonundan sonraki ilk gece sahiplerinin karnına veya başka bir beden bölgesine yatarlar, hatta daha önce hiç yapmamış olmalarına rağmen yatağına girerler.

Şayet at veya inek gibi büyükçe bir hayvan tedavi ediyorsanız ellerinizi ilgili beden noktasına koyabilirsiniz. Örneğin aksak veya şişmiş bir bacak söz konusuysa doğrudan bacağı tedavi edebilirsiniz. Bacakta bir kompres veya sargı varsa ellerinizi sargının üzerine koyun, Reiki onun "içinden" akar. Bu başta da, kulakların arkasında çok tavsiye edilir. Atlar genellikle başlarını sarkıtıp "uyuklamaya" başlarlar (fotoğraflarımızda da görülmektedir). Resimdeki atın adı "Godiva'dır ve ona Brigitte biner.

Büyük ve vahşî hayvanlarda, başka bir deyişle hayvanat bahçesindeki hayvanlarda Reiki uzaktan tedaviyi (2.de*rece) uygulayabilirsiniz. Bir süre önce televizyonda tehlikede olan balinaları haber aldığımızda onları Reiki ile uzaktan tedavi ettik.

Atın resimlerini çekmek için ahırda bulunduğumuz zaman küçük bir kedi resimdeki kelebek ile "oynuyordu". Galiba yaralanmıştı ve uçamıyordu. Brigitte onu toprakla birlikte eline aldı ve ona Reiki verdi. Önceleri uyuşmuş gibiydi, ama birkaç dakika sonra avuç içinde hareket etmeye başladı. Sonra onu bir çalılığın üzerine koyduk. Uçarken pencereye çarpan kuşlar da bu şekilde tekrar "canlandırılabilirler". Bir defasında Brigitte, bir yüzme havuzunun su boşaltma tesisatına düşmüş küçük bir kirpi bulmuştu. Zavallıcık tamamen bitap düşmüştü. 20 dakikalık bir Reiki'den sonra tekrar hareket etmeye ve bahçeye doğru gitmeye başladı. Hayvanlarımıza Reiki ile yardım edebileceğimiz sayısız fırsat vardır.Aşağıda hayvanları nerelerinden en iyi şekilde tedavi edebileceğimize ilişkin bir liste sunuyoruz: Köpekler ve Kediler

Kulakların arkasını, bir el başta diğeri gırtlakta; göğüs, karın, sırt, kalça ve organların üzerini. Ayrıca acı veren yeri doğrudan da tedavi edebilirsiniz, örneğin yaralanmış bir patiyi.Atlar ve ineklerKöpek ve kedide olduğu gibi, atlarda da aksak bacakları (sargının üzerinden), başta kulakların arkasını ve gözlerin üzerindeki orta noktayı.Akvaryum BalıklarıEllerinizi akvaryumun üzerine koyarak.Kuşlar
Kuşu elinizde tutarak veya ellerinizi kafesinin üzerine koyarak.

Hayvanat Bahçesindeki Hayvanlar ve Felâket veya Acil Durumdaki Hayvanlar. Mümkünse hayvanlar doğrudan tedavi edilmelidir, aksi takdirde uzaktan Reiki (2. derece) uygulanmalıdır. Kalbimizde hayvanların özel bir yeri vardır, bizim de köpeklerimiz vardı ve Reiki uygulayarak onlara yardım edebildiğimiz birçok fırsat yaşadık.

( Reiki, Uygulamalı Şifacılık Teknikleri - Brigitte Müller / Horst H. Günther )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder