6 Eylül 2013 Cuma

Reiki Şifalandırma Yöntemi ile İlgili Röportaj

                       

Reiki Şifalandırma Yöntemi, sık olarak duyguğumuz bir yöntemdir. Sık duyduğumuz, ne olduğu ve ne işe yaradığı, nasıl uygulandığı konusunda fazla bilgi sahibi olmadığımız bu konu hakkında bir araştırma yaptık. Bu konu hakkında eğitimler ve şifa uygulamaları yapan bir uzmana ulaştık ve onunla röportaj yaptık. Reiki Master Teacher Mine Güleş ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

1.Reik
i nerde ve ne zaman ortaya çıkmıştır ?

Reiki, 1920'lerde Japonya'da, Mikao Usui'nin Kurama Dağında yaptığı yirmi bir günlük uzun meditasyonu sırasında yaşadığı bir ruhsal deneyim sonucunda, bunun bir şifa enerjisi olduğunu algılaması ile başlıyor. Usui, 1922 yılında Usui Reiki Ryoho Gakkai adlı bir organizasyon kuruyor ve burada hem şifa veriyor, hem de aktarmayı öğretiyor. Zamanla hem bu kuruluş içinde hem de dışarıda öğretmen yetiştirmeye başlıyor. 1923 senesinde Tokyo'da yaşanan Kanto depreminde büyük yararlılık gösteriyor, imparator tarafından onurlandırılıyor. Kendisiyle yapılan bir röportajda, iki bin kişiyi Reiki enerjisine açmış olduğunu söylüyor.

2. Reikiyi soranlara nasıl tanımlıyorsunuz?

Reiki ruhsal yaşam enerjisidir. Evrendeki her canlının enerjisi vardır. Reiki bir Ruhsal Şifa Tekniğidir. Amaç; her yönden şifalanmaktır. Bütünsel şifadır. Şifalanmak kelimesi hastalıklarda kurtulmakta değil sadece reiki farketmediğimiz tüm bedensel, duygusal ve zihinsel problemleri şifalandırır.Tıpta destekleyicidir

3. Reiki hangi sorunlara çözüm oluyor, etkili olmadığı durumlar var mı?

Hemen Hemen Her Soruna Diyebilirim Şöyle Bir Genelleme yapacak Olursak "Reiki insanın yaşamını değiştirir, bedensel ve zihinsel şifayı sağlar, tıbbi tedavileri destekler etkisini çabuklaştırır, kozmik enerjiyi hissetmenizi sağlar, kendine güveni artırır, kişinin ruhsal gelişimini hızlandırır. İşe yaramadığı durum olarak, Reikiyle negatif, olumsuz herhangi bir şey yapamazsınız

4. Tedavi nasıl ve nerede yapılıyor, bu uygulamalar için bir hastaneye mi gitmek gerekiyor?

Reikinin yer ve zaman kısıtlaması yoktur. Kişinin rahat olması ve aynı zamanda şifacının da kendini destekleyecek şekilde oturması iyidir.Yatarak Enerjiyi Daha İyi Hissedecektir Ellerinizle Dokunarak Enerji Verirsiniz Ben Genellikle kişi oturuyorsa omuzlarından, uzandıysa göğüskemiğinden rahatlatılarak başlanmasını tavsiye ediyorum. Baş bölgesinden sırayla vücudun ön ve arka kısmı dolaşılır.
Reiki tıpta dünyanın bir çok yerinde hastanelerde kullanılmaktadır. Türkiye'de henüz kullanan hastane yoktur. Bu uygulamalar için, Terapi Merkezleri Ve Danışmanlık Kurumları bulunmaktadır ve bu kurumlardan faydalanılır.

5. Bu tedavi ne kadar sürüyor? Belirli bir sayı veya süresi var mıdır?

En Az 15dk sürmektedir. Bir seans, belirli bir süre veya sayısı yoktur. Kişilerden gelen taleple doğru orantılıdır.

6. Reiki konusuyla ilgilenmeye başladığınız günden bu yana başınızdan geçen en ilginç olayı bizimle paylaşır mısınız?

Çoğunlukla insanların Hastalıklarından kurtulmalarına şahit oluyorum. Bu konudaki en ilginç anım, uzun yıllardır epilepsi hastası olan bir danışanımın, reiki uyumlaması aldıktan sonraki 2 yıl hiç kriz geçirmemesi olmuştu. Bu durumu bana aktarırken yaşadığı sevinç hala gözlerimin önündedir.

7. Reikiye inanmayanların en çok öne sürdükleri şeyler nelerdir?

İnanmayanlar genelde bizimle bağlantıya geçmiyor. Bağlantıya geçenlerin ise aklında kalan bazı sorular oluyor. "REİKİ DİN MİDİR?" gibi "YA ÖĞRENEMEZSEM gibi. Bunlarıda karşılıklı konuşarak çözüyoruz. Reiki sadece vücudunuzda olan enerjiyi aktarmaya dayalı bir şifa tekniğidir ve neye inandığınızın önemi yoktur. Kısacası bir DİN DEĞİLDİR. Herkes reiki öğrenebilir. Eğitim durumunuz, dini inancınız, zeka düzeyiniz, reikiye inanıp inanmamanız,yetenekleriniz reikiyi öğrenmeniz için önemli değildir. İnanmasanızda işe yarayacaktır, kabul etmeniz yeterlidir.

Reiki Master Mine Güleş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder