24 Eylül 2013 Salı

Reiki'nin Aşamaları



Geleneksel Dr. Usui metoduna göre Reiki, toplam üç aşamalı bir kurs sistemi üzerine kurulmuştur. Her kurs aşamasında, halk tabirinde “el verme” olarak adlandırabileceğimiz özel bir kanal açma işlemi uygulanır.

1. Aşama

Genellikle bir hafta sonu kursu ile verilen birinci aşamada bireyler, Reiki kanalı olarak açılırlar ve arzu ettikleri her zaman, bu şifa enerjisini kullanma ve diğer insanlara nakletme yeteneği kazanırlar. Teorik açıdan da, sistematik Reiki uygulama teknikleri ile çakra açma ve aura sistemi, blokajların meydana gelme sebepleri vb. konular öğrenilir.

2. Aşama

Zaman ve mekân sınırlarının ortadan kaldırıldığı ikinci aşamada elde edilen ilk önemli yetenek, Reiki verme kapasitesinin çok daha üst boyutlara yükselmesidir. Ayrıca, üç özel sembol ile, yaşadığımız madde dünyasının zaman ve mekan ile ilgili her türlü sınırının dışına çıkabilme, özellikle bilinç, bilinçaltı ve karma konularında arınma ve ruhi tekamül sağlama yeteneği elde edilir.

3. Aşama

Hocalık sembolü ile yapılan bu çalışmada, Reiki’nin işleyişi çok daha ağırlıklı olarak ön plana çıkar.

Sadece ruhi tekâmül üzerine çalışmak isteyenlerin, hocaları tarafından da onaylandıktan sonra alabilecekleri uzun süreli bir eğitimdir.

4. Aşama

Hocalık aşamasıdır. Burada diğer insanları inisiye etme yani, Reiki kanalı olarak açma yeteneğinin yanı sıra, şifa uygulamalarında çok büyük önem taşıyan çeşitli işleyiş teknikleri yer alır.

İnsanlar genellikle sadece mutlu ve sağlıklı olmak isterler ve hem kendileri, hem de sevdikleri için maddi-manevi  zenginlik dilerler. Ancak kimi zaman, bir hastalık da şifa verici bir nitelikte taşıyabilir.  Bu bir “karşılık”  olabildiği gibi, öğrenmeye “bütünlenmeye” yönelik bir çalışma dönemi de olabilir. Bunlar kaderin önümüze çıkardığı manevi derslerdir ve kozmik bilinçle bir birlikte işleyen kendi benliğimizin saptığı, güzel bahçelere götüren dikenli yollardır.

Reiki burada da kendine özgü yolunu izler eğer bir acı duyulması gerekiyorsa, o acı duyulacaktır. Ancak Reiki’nin destekleyici özelliğinden faydalanılarak ruh tekâmülü hızla gelişeceğinden, dönüşüm çok kolay ve sağlıklı olur. Reiki, kozmik bilincin bütünsel sevgisidir. Ve hastalığın cinsi, sebebi veya derecesi ne olursa olsun, gitmesi gereken yere, gitmesi gereken miktarda akarak, sağlık durumunun yeniden kazanılmasını sağlayacaktır, yeter ki öğrenmemiz gereken derslerimizi öğrenelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder