24 Eylül 2013 Salı

Terapiden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler



Başkalarına Reiki uygulamasına başlamadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç konuyu hatırlamakta fayda var.

Unutulmamalı ki Reiki empoze ile çalışan bir şifa uygulaması değildir. Yani kişinin rızası olmadan Reiki şifasına başlamayın. ”Senin için iyi olur” yaklaşımı ne yazık ki geleneğimizde var olan ve kişinin iyiliğini kendisinden daha iyi takdir edebileceğimiz gibi bir yanlışa götürebilecek bir durumdur.
Kişilerin özgür iradeleri, kararları ve seçimlerine saygı göstermek Reiki’de esastır.

Başkasına uygulama yapmadan önce “kanalım” ifadesini iç sesinizle söyleyin.
Uygulamaya başlamadan önce alıcının aurasını düzeltin. Bu, ellerinizle alıcının başı üzerinden başlayıp ayakaltlarına kadar bedeninden 10 cm kadar yukarıdan aurasını yumuşak hareketlerle taramak şeklinde bir uygulamadır. Bu çalışmada enerji blokajlarını hissetmek mümkün olabilir. Hangi bölgelerde enerji dengelenmelerine ihtiyaç olduğu hakkında fikir veren ve alıcıyı çok rahatlatan bir uygulamadır.

“Sen orada rahat değilsin, geç şöyle otur” söylemi hiçbirimize yabancı değildir. O an ısrarla nasıl rahat edeceğinize karar veren bir kişinin karşısındaki sıkıntılı halinizi düşünün. Reiki isteyerek, izinle ve keyifle paylaşılacak bir şifadır. Ve yine unutulmamalıdır ki Reiki, tıbbi tedavi yerine değil medikal süreç ile birlikte çalışan, rahatsızlıkların şifalanmasına destek veren bir yardımcı uygulamadır. Bu bilinçle, uygulama yapılacak kişinin izniyle, çalışmaya başlanmalıdır.
Enerjinin uygulama esnasında farklı şekillerde hissedilebileceği, bazı duygusal tepkiler olabileceği hatırlatılmalıdır.

Eller çalışma başında ve sonunda mutlaka yıkanmalı, metal takı, saat, cep telefonu vb. aksesuar ve eşyalar çıkarılmalıdır. Rahat giysiler ve rahat bir ortam tercih edilir. İdeal Reiki ortamında bahsettiğimiz detaylar gözden geçirilebilir.


Reiki uygulamasında dikkat edilecek bazı başlıklar:
a. Alıcıya kollarını kavuşturmamasını ve bacaklarını çaprazlamamasını hatırlatın.
b. Yanıklarda, kas yırtılmalarında ve migrende ellerinizi direkt beden üzerinde değil biraz uzaktan tutun. Enerjiyi kişinin aurasına verin.
c. Kalp hastalarında ellerinizi direkt kalp üzerine koymayın.
d. Şeker hastalarında insülin seviyesini bilerek çalışın, eğer hypoglisemi (şeker değerinde normal değerlerin altına düşme) söz konusu ise Reiki vermeyin.
e. Reiki’yi teşhis amaçlı kullanmayın. Bedende hissettiğiniz rahatsızlıkları net teşhisler ile belirtip, tedavi planları yaparak Reiki’nin özünden uzaklaşmayın.
f. Egonuzu çalışmanızın dışında tutun. Burada amaç sizin ne kadar yetenekli olduğunuz değildir. Evrensel Yaşam Enerjisine kanal olduğunuzu hatırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder