11 Eylül 2013 Çarşamba

Hiç Bir Sevgi Fırsatını Kaçırma



Hiç bir sevgi fırsatını kaçırma. Sokaklarda yürürken bile sevebilirsin. Kimseye ...bir şeyler vermen de gerekmez, sadece gülümse yeter. Onun bir maliyeti yoktur, içten bir gülümseme kalbini açar, kalbini daha canlı yapar. Birisinin elini tut - bir arkadaş ya da bir yabancı fark etmez. Doğru insanla karşılaşınca seveceğim diye bekleme. O zaman hiçbir zaman gelmeyecektir. Sevmeye devam et. Daha fazla sevdikçe doğru insanla karşılaşma için ihtimaller de artacaktır çünkü kalbin bir çiçek gibi açmaya başlayacaktır. Ve çiçekler açan bir kalp de, kendisine daha fazla arı, daha fazla sevgili çekecektir. 

Kim seni bütünüyle, koşulsuzca kabul ederse değişmeye başlarsın.
Onun kabulü sana... böyle bir cesaret verir.
Olduğun gibi kabul edilmen seni bütünleştirir, seni kendine güvenli kılar, seni kendin gibi hissettirir.
O zaman beklentileri yerine getirmene gerek yoktur, sen olabilirsin.
Bu yüzden sevgi bu kadar besleyicidir.
Seni basitçe, sırf sevgi uğruna seven bir erkek ya da kadın bulabildiğinde, sevgi dönüştürür.
Ansızın tüm üzüntü kaybolur; yüreğinde bir dans, bir şarkı bulursun."

İnsanlar kendilerine güvenemedikleri için başka birine,karısına ,arkadaşına anne ve babasına güvenemez.İnsanlar kronik birşüphe içinde yaşıyorlar.Ama bunun temel nedeni senin kendi temel gerçekliğini kabul edemiyor olman her ne isen kendini o şekilde kabul et,bu kabullenişle başkalarınıda kabul edeceksin .

Kıskançlık zayıfların,hiç bir şey yapamayıp içten içe kaynayan,tüm dünyayı yakmak isteyen amaağlayıp bağırmak ve sinirden tepinmek dışında bir şey yapamayan insanların öfkesidir.Kıskançlığın her şeyi yok eder,sahiplenici olman her şeyi yok edr.Ondan ne kazandığının farkında olman GEREKİYOR........


Eğer hayattan nefret edersen ,dünyadan nefret edersen ve ondan kaçarsan .Tanrısallıktan da kaçmış olursun,hayatı onayla ,enerjilerinin pozitif olanaodaklanmasını sağlahayatı ve bu dünyayı sev çünkü sevgin toplam yoğunluğuna eriştiği zaman Tanrısallığı şimdi ve burada bulacaksın.

Hayatı sev,asla negatif olma,olumsuzluklar seni hiç bir yere götürmez.Karanlıktan nefret etme,ışığı sev bütün enerjini sevmeye harca,sonuçları seni şaşırtacaktır.Sana büyük bir süpriz olacakeğer ışığı seversen bir gün aniden karanlığın da ışığın bir evresi,ışığın dinlenmesafhası olduğunu olduğunu anlayacaksın.



Hayat mantıksal değil diyalektiktir.Okutuplar arasındaki bir harekettir.Bu kutupsallıklar gerçekte zıtmış gibi gözükselerde zıt değillerdir,onlar aynı zamanda tamamlayıcıdır.Aşk ve nefret de iki ayrı şey değildir,o aslında tek bir şeydir.Dünyevi insan sadece kutbun bir kısmını tanır.ONUN IZDIRABI BUDUR o sadece ateşi bilir.

Hayatı kendi bütünlüğü içerisinde kabul et.Ateşli tutku içerisinde olmak iyidir ve serin şefkatin içinde olmakta iyidir.Her ikisininde senin kanatların olmasına izin ver.Bir kanadı kopartma,aksi taktirde hiç bir zaman bu sonsuz uçuşa ....tek başınalıktan tek başınalığa olan uçuş bireyin evrensel ruha olan uçuşu .Her iki kanadada ihtiyacın olacak.


Anlayış seni özgür bırakır.Bu yüzden bir gerçekle yüzleştiğinde onu suçlu çıkarmana gerek yok,onunla ilgili endişelere kapılmana gerek yok.Gereken tek şey ona derin bir şekilde bakıp anlamak.Eğer onu anlayamazsam ondan kurtulmamda mümkün olmaz.


Fantaziler gerçekliğe kurban et,tüm ideallerden vazgeç,o zaman hayat tekrar bütünsel bir hale gelmeye başlar.Reddedilmiş tüm parçalar ait oldukları yere dönmeye başlar ve bastırılmış olanlar yüzeye doğru yaklaşır.ilk defa bir tür birlikte bütün olma duygusu hissetmeye başlarsın,artık parçalanmıyorsun .

Gerçek senin hayal gücün değildir,senin hissettiklrin değildir,senin varlığındır.Ama bir kadınhayal gücü tarafından çok kolay ikna edilebilir,bu onun hatası değildir.Erkekler temel olarak kuşkucu,her şeyden şüphelenen,güvensiz kişilerdir.Kadına izin verildiğinde dünyayı şarkılarla,danslarla ve sevgiyle doldurabilir.

Senin doğan,içindeki Tanrısallıktır.Bu doğanın çekimi,senin içindeki hayatın çekimidir.Seni zehirleyenleri dinleme,doğanınçekimini dinle senin bedenin ruhu içeriyor,madde zihni içeriyorDünya cenneti içeriyor,onu keşfetmen gerek ve bu keşfe giden ilk adım kendini kabul etmek,kendin olmaktan coşku duymaktır.


Yaşam muhteşem bir müzik aletidir.Onu da çalmayı öğrenmek zorundasın.Hiç bir şeyin kesilmesine,yok edilmesine,bastırılmasına,reddedilmesine gerek yok.Sabaverilen varoluşun tamamı çok güzel,eğer onu güzelce kullanmayı bilmezsen,bu sadece seninyeterince yetenekli olmadığını gösterir.



Hayata sahip olunamaz.Onu avucunun içine alıp sıkamazsın.Eğer onu elde etmek istiyorsan ellerini açık tutmalısın.OSHO 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder