13 Eylül 2013 Cuma

Metafizikçi Olun



Metafizikçi Olun

Eğer metafiziksel kelimesi sizi endişelendiriyor ya da gözünüzü korkutuyorsa, muhtemelen yanlış tanımlandığı içindir. Öndeki meta- eki, yükselmek ya da ötesine geçmek demektir. Bu yüzden, metafiziksel olan şey , var oluşun fiziksel düzleminin üzerinde ya da ötesindedir.

Metafizikçi olmak, etki ve tepki öğrencisi olmaktır. Her fiziksel sonucun bir metafiziksel sebebi vardır. Spiritüel kimliğinize adım atıp, gücün ikinci halkasının öğrencisi olduğunuzda, bu kozmik ilkenin aksiyomu, kendini kanıtlar. Bu aksiyomu anlamak ve yaşamak, iki farklı olaydır. Fiziksel olmayan ilkelerle yaşamak, adanma, disiplin ve kişisel güç gerektirir.

Metafizikteki ilk adım, algısal verilerle sağlanmış görünümlerden uzaklaşmaktır. Bu zor olsa da, siz bunu zaten yaşıyorsunuz. Eğer tamamen algısal verilere dayalı yaşasaydınız, dünyanın düz olduğuna ve sabit durduğuna inanıyor olursunuz. Ancak şu anda, dünyanın yuvarlak olduğunu ve evrende hareket ettiğini bilecek kadar bilgilisiniz. 

Çölde ilerlerken, duyularınız size ileride göl olduğunu söyler, ama siz buna kanmazsınız. Duyularınız size, güneşin geceleri okyanusa daldığını ve ertesi sabah dünyanın ortasından çıktığını söyler. Duyularınız size, tren raylarının ufukta birleştiğini, köpek ıslığının ses çıkarmadığını, radyo da duyduğunuz müziğin aslında kutudan çıktığını, vs söyler.

Bunların yanında duyularınız size bir de günlük yaşamınızda yaptıklarınızın ya da yapmadıklarınızın, ürettiklerinizin ya da üretmediklerinizin bir sebebi olduğunu söyler: fiziksel sonuçlar için fiziksel sebepler. Size şu kadarını söyleyeyim; konu sebebi ve sonuçların nasıl oluştuğunu gözlemlemeye geldiğinde, duyularınız gerçekleri değerlendirmede başarısız olur...

...

Bir metafizikçi olarak, içsel dünyanızın kâşifi olmalısınız. Yalnızca şampiyonların keşfettiği âleme ne kadar derinden dalarsanız, onun yüceliğinin gerçek sebebini o kadar iyi anlarsınız. 

Dış dünyanız ve onun tüm oluşumları, içsel dünyanızın yansımasından başka bir şey değildir__içerde nasılsa dışarıda da öyledir...



James Arthur Ray

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder