24 Eylül 2013 Salı

Yaşamın İçinde Reiki



Reiki Teknikleri: 
Grup Reikisi: Birden fazla uygulayıcıyla dönüşümlü ya da aynı anda kişinin farklı alanlarda yapılan çalışmadır

Reiki Masratonu: Her bir reiki uygulayıcısı tek tek reiki vermesidir, eller sadece temel noktalar üzerinde verilen enerji ve sağlıksız hissedilen yerlere verilen enerji, aynı noktaya birden fazla reikicinin uygulama yapması

Enerjinin arındırılması ve artırılması:
Bir nesnenin enerjisinin arındırılmasıyla ya da temizlenmesi ve arıtılmasıdır. Bir nesnenin reiki enerjisiyle arındırılıp pozitif enerji ile doldurularak güçlü negatif enerjilerden arındırılması ve titreşimsel bozukluğunun giderilmesi için kullanılan bir tekniktir. Hep kullandığınız elinizle yatay biçimde tutarak nesnenin 5cm üzerinden hızla geçirin ve elinizi aniden durdurun,  bu kesme hareketinizi  yaparken dikkatinizi tendeninize verin( göbeğin 3cm altı yoğunlaştırın), nefesinizi tutun aynı işlemi 3 kez tekrarlayın.

Havaya Toprağa ve Atmosfere Reiki Vermek :
Evde yapıyorsanız odanın ortasında durun avucunuzu istediğiniz noktaya doğru çevirin havaya doğru kesme hareketini uygulayın yani dikkatinizi tendeninize vererek nefesinizi tutarak yapacağınız kesme hareketi 4 duvara tavana yere ve  odanın köşesine saat yönünün tersine hareket ederek uygulayın
Reiki anında odaya akmaya başlayacaktır.

Yiyecek ve İçeceklere Reiki:
Yemek yaptığınız tencereye ya da servis edeceğiniz tabağa ya da kullanılan malzemeye kabından tutarak enerji verebilirsiniz.

Hayvanlara ve bitkilere Reiki:
Köpek ve kedilerin alnından, dokundurtmuyorsa bedenin ortasından başlayın. Hayvan kendine yaklaştırmıyorsa ellerinizi ona doğru çevirerek uzaktan verin. Balıklarda akvaryuma, kuşlarda kafesin ortasına doğru verilebilir. Genellikle hayvanların ve bebeklerin enerjisi bizden yüksek  olduğundan dolayı temas edilerek verilen enerjiyi pek kabul etmezler, onlara kendileri istemedikçe dokunmadan verin

Bitkilere şifa vermek: Ağaçların gövdesinden ya da yapraklarını tutarak, çiçeklerde aura süpürme yaptıktan sonra, kök ya da gövdeye doğru saksı çiçeklerinde, saksı ortasına doğru tohum haline de reiki verebilirsiniz. Sulama gübreleme işlemlerinde de enerji uygulayabilirsiniz, bu bitki ya da bitkilerin çok daha sağlıklı verimli olmasını sağlayacaktır.

Suya Reiki Vermek :
Bir bardak su alın gevşeyin tek elinizle ya da iki elinizi birden de kullanabilirsiniz. Elinizi bardağın üzerine tutup sadece bardağın elinizde bardağın üzerinde tutabilirsiniz. Sadece bardağa bakarak gözlerinizle de enerji yollayabilirsiniz. Gönderdiğiniz enerjinin suyun içinde eridiğini imgelerseniz daha verimli olacaktır. Arındırılmış yüksek vibrasyonlu suyu içmek sağlığınız içinde faydalıdır.

Diğerleri :
Yatağınıza, gardolabınıza, arabanıza, çekmece ve dolap içlerinize enerji verebilirsiniz.
Elinizde para tutarken paranıza bereket için enerji verebilirsiniz. Cüzdana para konulurken de öyle.
Yemekten önce ve sonra, kartvizit verirken, parfüm sürerken, araba kullanırken, ilaç vitamin ya da meyve suyu içerken, para öder ve para üstü alırken enerji verebilirsiniz.
Kişisel Arındırma:
Kenyoku: Kuru banyo fırçalanma anlamına gelir. Bu teknik kişinin enerjisinin reiki vibrasyonu ile temizlenmesi için kullanılır. Kişisel arınma gelişim bir parçasıdır. Gassho pozisyonun alın ve reikiyi çağırın. Sağ elinizi sol omzunuza koyup çapraz bir biçimde aşağıya sağ kalçanıza doğru çekin, bu sırada haa sesi çıkararak nefes verin aynı şekilde sol tarafınıza da uygulayın bu çalışmanın amacı aurayı süpürmek ve temizlemektir.

HASTALIKLARIN OLUŞUMUNDA TEMEL REÇETE
SAĞ ----------------------------------SOL
GELECEK--------------------------GEÇMİŞ
ERKEK-------------------------------KADIN
YANG--------------------------------YİNG
AŞIRI AKTİVİTE----------------------FONKSİYON YETERSİZLİĞİ
ARTI-----------------------------------EKSİ

Hastalıkların Oluşum Alanları Bu Perspektiften Bakıldığında Daha Net Görülecektir Dünya Üzerinde Her şey 2 Kutuptan Oluşur Kutuplar Arasında DENGE Esastır.

GELEN ÖNCÜ ENERJİ
         !!
ÇAKRA
         !!
ÇIKAN İKİNCİL ENERJİ
         !!
SİNİR SİSTEMİ
        !!
ENDOKRİN SİSTEMİ
        !!
KAN

İŞİNİZE YARAYACAK PRATİK BİLGİLER
Her insan bir auraya sahiptir. Herkes başkalarının aura alanlarını zaten görmüş ya da deneyimlemiştir. Ancak sorun şu ki, çoğu insan bu deneyimi ya reddetmekte ya da hiç böyle bir şeyin olmadığını varsaymaktadır.

Çocuklar, aura görmede ve deneyimleme de çok iyidirler. Bu deneyimleri genellikle çizdikleri resimlere yansıtırlar. Şekillerin çevresini değişik ve alışılmadık renklerle boyarlar. Bu renkler çoğunlukla çizdikleri şeyin çevresinde gözlemledikleri süptil enerjileri yansıtmaktadır.

Çoğunlukla, bu resimler büyükleri tarafından "Hayatım, neden annenin çevresindeki havanın rengi eflâtun?", "Neden kedi yeşil ve pembe?" ya da "Neden kardeşini mavi boyadın?" gibi sorularla karşılanır. Fakat konu kedinin yeşil ve pembe olması ya da kardeşinin mavi olması değildir. Sadece, çocuk bu aura renklerini görmüş ve gördüğünü anlatmak için renkli kalemleri kullanmıştır. Ne yazık ki, bu tür yaklaşımlar, süptil algılamaların ve farkındalığın önünü kapatmaya sebep olmaktadır.


Birçok şekilde tanımlanabilen aura, maddeyi çevreleyen enerji alanıdır. Atomik yapısı olan her şey, bir auraya, kendisini çevreleyen bir enerji alanına sahip olacaktır. Her maddenin her atomu, sürekli hareket içinde olan elektron ve protonlardan oluşur. Bu elektron ve protonlar elektrikseldir ve manyetik enerji titreşimleridir. Canlı maddenin atomları, cansız maddenin atomlarından daha aktiftir ve titreşimleri daha yüksektir. Bu nedenle ağaçların, bitkilerin, hayvanların ve insanların enerji alanları daha kolay saptanabilir ve görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder