13 Kasım 2013 Çarşamba

Fiziksel Sorunların Çözümünde "Regresyon Terapisi"



FİZİKSEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE REGRESYON TERAPİSİ..

Bedenimizdeki her fiziksel sorun negatif bir duyguyla veya duyguların kombinasyonuyla bağlantılıdır. Hastalıklar bizim mükemmel olan özümüze geri dönebilmek için yürümemiz gereken yola ışık tutan fenerler gibidir. Onları neden orada tuttuğumuzu görmek ve şifalandırmamız için oradadırlar. 
Regresyon terapisi şu anda sorunlarımızın kaynağı olan somatik, psikolojik ve spirituel kalıntılarla çalışır. Negatif duygularımızı, bilinçaltımızda saklı kalan parçalarımızı, blokajlarımızı, çözülmemiş travmalarımızı açığa çıkartarak yeniden yapılandırır ve şifalandırır. Bizi hayatımızda tekrar tekrar yaşamaya mahkum edildiğimiz kısırdöngüden çıkartır. Bizlere uzun zamandır uzak kaldığımız gerçek benliğimizi deneyimletir ve bizleri gerçek anlamda özgürleştirir.
Regresyon terapisi bireyin deneyimlediği herşeyin zihnine kaydedildiği varsayımından yola çıkar.
Sevgi ve korku iki temel duygudur. Deneyimlediğimiz her şey, sevgi ya da korku, bir miktar duygu içerir. Sevgi, bizi daima pozitif yönde etkiler. Korku ise bizi olumsuz etkileyen öfke, suçluluk, içerleme ve nefret gibi negatif duygulara zemin hazırlar.
Bedenimizdeki her fiziksel sorun negatif bir duyguyla ya da duyguların kombinasyonuyla bağlantılıdır. Bedenin yaşadığı hasarın boyutlarını, duygunun derinliği ya da stres faktörü belirler.

Negatif duygular (bilinçaltının hangi seviyesinde olursa olsun) çözüme kavuşturulmazsa, kendisiyle bağlantılı fiziksel sistemlere zarar verirler. Örneğin;
• Öfke baş ağrıları ve migrene yol açar.
• Korku ve güvensizlik göğüs ve kalp sorununa neden olur.
• Ayak ve bacaklardaki sorunlar, destekten yoksunluk ve kısıtlamalarla bağlantılıdır.
• Sırt ve boyun sorunları, bireyin çok fazla çalıştığı ya da çok fazla sorumluluk üstlendiğini gösterir.
• Sedef hastalığı ve deride görülen diğer sorunlar suçluluk ve utanç ile bağlantılıdır.

Negatif duyguların açığa çıkartılarak nötrleştirilmesi, hastalıkların iyileşmesinde çok önemli rol oynar.
Regresyon Terapisinde, hipnotik tekniklerle danışan kendine odaklandırılır ve bilinçaltından süzülen hikayeler zihin tarafından engellenmediğinden blokajlar kolayca açığa çıkar. Fiziksel ve duygusal parçalar bilince çıktıkça, farkındalık artar ve düşünceler de değişmeye başlar. Bu sürekli bir döngüdür. Düşünceler değiştikçe de, duygusal ve fiziksel değişimler olur.
Neticede, odaklı, net ve sağlıklı seçimlerin yapıldığı bir bilinç seviyesine ulaşılır.

Regresyon terapisinin işe yaraması bir mucize değildir. İşe yaramaktadır çünkü bizler pek çok korkumuzun altında yatan sebebi bu terapi sayesinde açığa çıkartmaktayız.

Regresyon terapisi sizi dengeye sokar. Tüm geçmiş yaşamlardan bugüne taşınmış olan acıları, yaraları bir denge haline kavuşturur. Regresyon terapistleri hastalarının hayatlarında mucizeler yaşandığından söz edebilirler fakat bu mucizelerin sebebi regresyon terapisi değildir. Sebebi, kendisini neredeyse beş yüz hayat sonra ilk kez gerçek olarak deneyimleyen kişidir. Kişi ancak çok uzun hayatlar boyu taşıdığı bir temel meseleyi regresyon terapisi sırasında çözdüğünde gerçekten bambaşka biri haline gelir.


Janet Cunningham
Uluslararası Regresyon Terapi Birliğ Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder