8 Eylül 2013 Pazar

Şifacınız Sizsiniz



SIFACINIZ SIZSINIZ 

Barbara Ann Brennan

Kendinizi bir tek siz iyilestirebilirsiniz. Tamamen bunu yapabilecek yetenektesiniz. Aslinda kisisel bir hastaligi iyilestirme süreci, kisisel bir güçlenme eylemidir. Kisisel bir yolculuktur; karsiniza çikabilecek en büyük ögrenim araçlarindan biri olarak kendiniz tarafindan tasarlanan bir inisiyasyon törenidir. Tabii ki sifa yolculugunuz, holistik (bütüncül) sifanin size önerebilecegi en iyi araçlarin yani sira iyice düsünülmüs olmayi gerektirir ve çagdas tibbin size sunabilecegi en iyi araçlarin kullanimini da içerir.

Daha derin bir bakis açisindan söylersek, hastaliga neden olan, yerine getirilmemis özlemdir. Hastalik ne kadar derindeyse, özlem de o kadar derindir. Bir biçimde, bir yerlerde kim oldugunuzu ve amacinizin ne oldugunu unuttugunuzu gösteren bir mesajdir. Unuttunuz ve özünüzden gelen yaratici enerjinin amacindan koptunuz. Hastaliginiz aslinda bir belirtidir. Hastalik sizin yerine getirilmemis özleminizi temsil eder. Demek ki her seyin ötesinde, her zaman yapmak istediginizi yapmak, her zaman olmak istediginiz kisi olmak, zaten oldugunuz kisiyi en derin, en genis ve yüksek gerçeklikten tezahür ettirmek ve ifade etmek için hastaliginizi kullanmalisiniz.

Eger gerçekten hasta oldugunuzu kesfettiyseniz kendinizi degisime hazirlayin; en derin özleminizin yüzeye çikmasini ve meyve verecek hale gelmesini bekleyin. Artik korkmayi birakmak ve dönüp -bu sizin için ne anlama geliyorsa- içinizdeki kaplanla yüzlesmek için kendinizi hazirlayin. Hastaliginizin anlamini bulmak için en iyi baslama noktasi olarak önerim, kendinize sunu sormanizdir:

“Özledigim ama yasantimda hala yaratmayi basaramadigim sey nedir?”

Yerine getirilmemis özleminiz ve hastaliginiz arasinda er geç dogrudan bir baglanti bulacaginizi öneriyorum.

Bu temel saglik ve sifa tablosu içinde sagliginiza kavusabilirsiniz. Burada sadece fiziksel bedeninizin sagligindan söz etmiyorum çünkü bu aslinda ikinci sirada gelir. Sözünü ettigim ruhun sagligidir, can sagligidir. Bu gerçeklik çerçevesi veya benzetmesi içinde tüm yasam ve hastalik meseleleri ele alinabilir. Çünkü fizikteki yasam sevgi içinde yasamak, yüksek niteliklerimizi gelistirmek ve ilahi olanla birlesmek içindir. Yasantinizdaki kosullar su an ne olursa olsun, iste yasam bunun içindir. Aci, sorun ya da hastalik her ne ise bu bir ögretmendir. Bir sevgi ögretmenidir ve size ilahi oldugunuzu hatirlatir. Bu sizin Isiginizin Dogusudur.



Kaynak: Isigin Dogusu

Meta Yayinlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder